Καλώς ήρθατε στo φυτώριό μας...

Φυτώρια ελιάς Νεραντζίδου Α.
Φυτώρια ελιάς Νεραντζίδου Α.
Φυτώρια ελιάς Νεραντζίδου Α.
Φυτώρια ελιάς Νεραντζίδου Α.
Φυτώρια ελιάς Νεραντζίδου Α.
Φυτώρια ελιάς Νεραντζίδου Α.

Στα φυτώρια Νεραντζίδου διαθέτουμε φυτά τα οποία παράγουμε αποκλειστικά εμείς και σε καμία περίπτωση δεν εμπορευόμαστε φυτά τρίτων. Συνεπώς είμαστε σε θέση να τηρούμε αυστηρούς κανόνες φυτωριακής παραγωγής όπως :

  • Τα φυτά προέρχονται από μητρικές φυτείες, οι οποίες ελέγχονται συνεχώς όσον αφορά την φυτοϋγεία τους.
  • Τα δενδρύλλια αναπτύσσονται σε πλαστικές τετράγωνες γλάστρες και επάνω σε πανί εδαφοκάλυψης. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η επαφή των ριζών με το έδαφος και η πιθανή επιμόλυνσή τους από κάποιο παθογόνο. Επίσης δεν τραυματίζεται το ριζικό σύστημα κατά την εξαγωγή, όπως θα συνέβαινε αν το φυτό αναπτυσσόταν μέσα στο έδαφος, συνέπεια του οποίου είναι η καθυστερημένη ανάπτυξη και είσοδος σε καρποφορία.
  • Το υπόστρωμα των δοχείων αποτελείται από χώμα, οργανική ουσία και ελαφρόπετρα, ενώ είναι απαλλαγμένο από παθογόνα.
  • Τα δενδρύλλια ελιάς παράγονται με την τεχνική της υδρονέφωσης απευθείας από το μητρικό φυτό.
  • Τα δενδρύλλια όταν είναι έτοιμα προς διάθεση έχουν ριζικό σύστημα το οποίο βρίσκεται σε αρμονία με το υπέργειο τμήμα του φυτού. Το ύψος τους κυμαίνεται από 90 έως 120 εκατοστά και είναι διαμορφωμένα σε σχήμα μονοκωνικό αφού έτσι δίνεται η δυνατότητα στον παραγωγό να τα σταυρώσει στο ύψος που επιθυμεί. Μεγαλύτερης ηλικίας φυτά καθώς και εκείνα που προορίζονται για καλλωπιστικά έχουν διαμορφωθεί σε κυπελοειδές σχήμα.
  • Όλα τα φυτά ελέγχονται συνεχώς για πιθανή εμφάνιση ασθενειών, έλλειψη θρεπτικών στοιχείων ή οποιουδήποτε άλλου παράγοντα που θα μείωνε την αξία τους. Παράλληλα κάθε φυτό φέρει κωδικό παρτίδας δίνοντας μας έτσι τη δυνατότητα να έχουμε πλήρη γνώση του ιστορικού του και της προέλευσής του.